In Sankti Adalberti bier gestoofd rundvlees

Neem 1 kg riblappen, wrijf het in met grove mosterd, bestrooi met P&Z en bak de riblappen in een pan met dikke bodem aan. Fruit in dezelfde pan 1 gesneden ui aan en blus de braadpan met 2 flesjes Sankt Adelberti, voeg 3 laurier blaadjes toe, 10 peperkorrels en 2 kruidnagels. Snijd 2 plakken ontbijtkoek in stukjes en voeg dit toe. Doe een deksel op de pan en laat zachtjes +/- 2 1/2 uur stoven, roer af en toe het vlees om en controleer of het gaar is. Eet er groente en aardappelen naar keuze bij.

Velouté van aardpeer met konijn en koffie( Cappuccino van aardpeer en konijnenbouillon)

1 kg aardpeer

1 l Konijnen Bouillon

1 kg konijnenvlees (boutjes)

½ bos koriander

100 gr zwarte gedroogde pruimen zonder pit

1 dl slagroom zonder suiker

zout en peper

gedroogde koffiepoeder


Bereidingswijze

Trek een bouillon van de konijnenbouten met 2 blaadjes laurier, 2 takjes tijm, 2 takjes rozemarijn, 3 teentjes knoflook en 5 peperkorrels. 1 gesneden prei, ½ winterwortel en 1 ui. Als de boutjes gaar zijn haal je ze uit de bouillon, laat afkoelen en pluk het vlees van de botjes.

Schrob de aardperen goed schoon, zet op in een grote pan met de bouillon, kook gaar en pureer, zeef het en doe terug in de pan. Laat even doorkoken en voeg de gehakte koriander naar smaak toe met het geplukte kleingesneden konijnenvlees en de gehakte pruimen,

roer door en breng aan de kook.

Proef en voeg naar smaak zout, peper,koriander toe.

Doe de slagroom in een kidder.


Presentatie:

Neem een cappuccino kop en vul met de soep. Spuit een toefje slagroom op de soep en strooi er wat koffiepoeder overheen. Serveer.



Gepofte rode biet van de BBQ. ( voor 6 personen)

Neem 6 rode bietjes (liefst biologisch) verpak ze in aluminium folie. Zorg dat de BBQ op 180 graden Celsius is en leg de bietjes op het rooster. Zet de kookwekker op 60 min en controleer de bietjes of ze beetgaar zijn. Haal de bietjes uit het aluminium folie en snijd ze in plakken van 6 mm, strooi er wat fijn gesneden sjalot over en bestrijk met wat gesmolten roomboter. Serveer direct. Heerlijk bijgerecht voor b.v. gegrilde vis.

Herten Goulash : recept voor 4 personen.

1 kg Hertenpoulet, 70 gr. tomaten puree, 4 witte uien, 2 rode paprika's, 2 el. paprikapoeder,

5 dl wild fond, 2 dl creme fraîche , 2 et rijstolie, maizena om te binden.

Doe in een pan met dikke bodem de rijstolie op middelhoog vuur, peper en zout het vlees en bak het aan. Voeg de gesneden uien toe en bak even mee, voeg de paprikapoeder toe, roer het geheel goed door en doe de wild-fond erbij. Voeg zoveel water toe tot het geheel onderstaat en breng aan de kook , zet het gas laag doe een deksel op de pan en laat ongeveer 1 1/2 uur rustig stoven. Als het vlees bijna gaar is voeg je de , in blokjes gesneden paprika toe, roer door. Doe het deksel terug op de pan en controleer na 20 min of het vlees gaar is. voeg de creme fraîche toe. Roer goed door en proef het af, voeg e.v.t zout en peper toe. Bind het geheel met maizena naar eigen behoefte ( is gluten vrij).


Saus voor de Ganzenburgers: neem 3 eetlepels Mayonaise, 1 eetlepel tomaten ketschup, 1 kleine sjalot(gesnipperd), 1 of 2 teentjes knoflook (fijn gesneden) ,peper en zout en 10 druppels Worcestershire. Roer alles goed door elkaar en "dippen" maar .