NIEUWS

Ganzenvlees is gezond. Het is een echte opslagplaats voor mineralen en vitamines. het vet van ganzen is gezond, het geeft energie en het verwijdert opgehoopte gifstoffen en radionucliden. Vlees is rijk aan vitamines C,B,A en mineralen zoals selenium, zink, magnesium, ijzer, calcium.

Gratis je eigen receptenboekje hier downloaden

Als speciale service voor mijn klanten kan je hier een gratis receptenboekje voor eigen gebruik downloaden. Verzamel je eigen recepten en deel ze eventueel met je vrienden.


Bewaar je eigen receptenboekje in Google Drive of One Drive om het steeds weer aan te vullen met jouw recepten of die van anderen. Er is ook een instructievideo aanwezig op de download pagina.

Veel plezier ermee en vergeet niet af en toe te kijken bij de recepten die ik hier deel.


Met groet,

Gerard Walters

Irish moss, mei 2021

Irish moss mei, 2021

Ganzen, Wilde Zwijnen en Hert uit de Kennemer duinen

De ganzen worden in heel Nederland bejaagd en verwerkt tot panklare delen. De voedingswaarde per 100 gram is: Energie 1587,00 kj, Energie 384,00 kcal, Vetten 36,00 gr, Verzadigde vetzuren 11,00 gr, Koolhydraten 2,00 gr, Suikers 0,50 gr, Eiwitten 13,00 gr, Zout 0,40 gr.

Info Wilde zwijnen

Wilde Zwijnen 2021

Info Damherten

Herten uit de Kennemerduinen 2021

Op het moment even geen wild gerechten. De ganzen zijn met gezinsuitbreiding bezig, net als de wilde zwijnen en de herten. Volgende maand kunnen we wel weer heerlijk aan de Reebok, een prachtig dier om smakelijke gerechten mee te maken.

Stoofvlees “Sancti Adalberti”

Heerlijk stoofvlees in week 18 bij www.gerardskokerij.nl


Wie kent het niet, die zoete herinnering van Oma’s keuken wanneer zij superlekkere riblappen of sucadelappen klaar maakte. De geuren van heerlijke kruiden en prachtig vlees van de lokale slager deed je lekkerbekken. Ik ben óók een liefhebber en dat proef je terug, even aanbraden en dan zachtjes een paar uur rustig garen . Omdat ik lokale producenten steun gebruik ik vlees van een verantwoord werkende boer.

John en Yvonne Vonk zijn zulke boeren en runnen samen met hun dochters Maud en Noek onze boerderij ‘van Uitgeest’ in de Uitgeester broekpolder, tussen Alkmaar en Haarlem. Met trots runnen zij deze veehouderij als derde generatie. Hun Holstein Friesian koeien leveren melk en rundvlees van heel mooie kwaliteit en dit komt omdat hun dieren de tijd, ruimte en verzorging krijgen die ze nodig hebben. Kwaliteitsproducten uit onze eigen polder van Uitgeest dus!

Als kok ga ik iets verder dan mijn oma,zij was een Beemsterlinge en die zijn “Zunig” dus bluste zij haar braadpan met water, ik gebruik heerlijk ambachtelijk gebrouwen biologisch abdijbier “Sancti Adalberti”van Brouwerij Egmond, een prachtig bedrijf waar duurzaamheid en passie hand in hand gaan. (recept op deze site)


Tot bestellens, week 18.

Gerard

Ganzen

Donderdag komt het 1e verse ganzenvlees weer binnen bij Gerards Kokerij. Vanaf vrijdag weer heerlijke ganzenburgers van 100 % ganzenvlees. Prima voor op de Big Green Egg komend weekend.